وبلاگ

تکنولوژی Tensor Cores چیست؟

تکنولوژی Tensor Cores چیست؟

تکنولوژی Tensor Cores چیست؟

یکی دیگر از تکنولوژی های کارت گرافیک انویدیا Tensor Cores است. “Mark Lipacis” تحلیلگر موسسه “Jefferies” وجه تمایز کارت‌های گرافیک مبتنی بر “Volta” با دیگر محصولات را هسته‌های “Tensor” می‌داند که به کارت اجازه می‌دهد عملیات ضرب ماتریس را با روشی بسیار کارآمد پردازش کند. در حال حاضر، این کارت‌ها به دیتاسنترها فروخته می‌شود زیرا این مراکز، اصلی‌ترین مکان‌ها برای حوزه در حال رشد هوش مصنوعی می‌باشند. کارت‌های گرافیک همچون محصولات سری “Volta”، با توان محاسباتی بالاتر، به پروسه یادگیری سیستم‌های هوش مصنوعی سرعت خواهند بخشید.
کارت‌های گرافیک از نظر داشتن هزاران هسته پردازشگر کوچک‌تر که توانایی انجام وظایف کوچک را دارند، با پردازنده‌های موجود با چهار تا هشت هسته که در بسیاری از ماشین‌های مدرن پیدا می‌شوند، تفاوت زیادی دارند. در حقیقت، هسته‌های “Tensor” به منظور سرعت بخشیدن به توانایی‌های یادگیری سیستم هوش مصنوعی طراحی شده و به گفته انویدیا، 12 برابر سریع‌تر از محصولات نسل قبلی این شرکت هستند. این تحلیل‌گر معتقد است انویدیا با عرضه محصولات جدید می‌تواند بخش قابل توجهی از سهم حوزه هوش مصنوعی را به خود اختصاصی دهد.
به طور کلی Tensor Cores برای یادگیری عمیق تر طراحی شده است و عملکرد 47 برابر سریعتر از یک سرور مبتنی بر CPU است که این قابلیت کلیدی Volta را قادر می سازد سرعت بیشتری از نسل قبلی را فراهم کند.
کارت NVIDIA Tesla V100 توسط NVIDIA Volta، دارای معماری GPU جدید طراحی شده است. پردازشگرهای جریان آن 50 درصد انرژی بیشتری را نسبت به نسل قبلی NVIDIA PascalTM به کار می برند که باعث افزایش قابل ملاحظه ای در نقطه شناور سیستم های 32 بیتی (FP32) و عملکرد دقیق نقطه شناور 64 بیتی (FP64) می شود. هر کدام از Tesla V100 640 Tensor Cores روی یک ماتریس 4×4 عمل می کند و مسیرهای مربوط به داده های آنها به صورت سفارشی طراحی شده اند تا به طور قابل توجهی افزایش توان پردازش نقطه شناور با بهره وری انرژی بالا را افزایش دهند.

 

 

هارد دیسک

مفهوم SSD

مفهوم SSD

مفهوم SSD
واژه SSD مخفف Solid State Drive می باشد که به نوعی از هارددرایوهای خاص اطلاق می شود که از لحاظ کارکرد بسیار شبیه هارد درایوهای معمولی می باشند.

این هاردها از خواندن و نوشتن داده ها پشتیبانی می کنند و داده های ذخیره شده در آنها  حتی در حالت خاموشی نیز حفظ می شود. هاردهای SSD اینترنال با استفاده از اتصالات IDE یا SATA به مانند هارد دیسک معمولی به کامپیوتر متصل می شوند.

در حالی که SSD ها عملکردی شبیه هارد دیسک های معمولی ارائه می دهند ، اجزای داخلی آنها بسیار متفاوت از هاردهای معمولی می باشند. برخلاف هارددیسک های سخت ، هاردهای SSD هیچ بخش متحرکی ندارند و به همین دلیل به آنها درایوهای حالت جامد گفته می شود. هاردهای SSD به جای ذخیره داده ها در پلاترهای مغناطیسی ، داده ها را با استفاده از حافظه فلش ذخیره می کنند. از آنجا که هاردهای SSD هیچ قسمت متحرکی ندارند ، برای دسترسی به داده ها نیازی به چرخش دیسک و یافتن داده ها از روی دیسک ندارند و از اینرو هاردهای SSD ها می توانند بسیار سریعتر از هاردهای معمولی به داده ها دسترسی پیدا کنند.

هاردهای SSD چندین مزیت دیگر نسبت به هارد دیسک های معمولی نیز دارند. به عنوان مثال ، کارایی قابلیت خواندن در هارد دیسک های معمولی با Fragment شدن داده ها یا پخش شدن به چندین مکان روی دیسک کاهش می یابد. عملکرد و کارایی Read در هاردهای SSD بر اساس مکانی که داده ها بر روی درایو ذخیره می شوند کاهش نمی یابد و از اینرو defragment در این هاردها ضروری نیست. از آنجا که هاردهای SSD داده ها را به صورت مغناطیسی ذخیره نمی کنند ، میدان مغناطیسی خاصی در مجاورت هارد درایو وجود ندارد و احتمال از دست رفتن دیتا به دلیل وجود میدان های مغناطیسی از بین می رود. علاوه بر این ، از آنجا که هاردهای SSD ها هیچ قسمت متحرکی ندارند ، احتمال شکست مکانیکی به مراتب کمتر است. همچنین هاردهای SSD ها سبک تر ، ساکت تر از هاردهای معمولی هستند و در مقایسه با هاردهای معمولی برق کمتری مصرف می کنند. به همین دلیل هاردهای SSD به یک انتخاب محبوب برای کاربران لپ تاپ تبدیل شده اند.

در حالی که هاردهای SSD ها نسبت به هاردهای معمولی HDD دارای مزایای زیادی هستند ، اما برخی معایبی نیز دارند. از آنجا که فناوری SSD بسیار جدیدتر از فناوری سنتی هارد دیسک است ، قیمت هارد SSD به طور قابل ملاحظه ای بالاتر است. در اوایل سال 2011 میلادی ، قیمت هاردهای SSD به ازای هر گیابایت حدود 10 برابر بیشتر از هارد دیسکهای معمولی بودند که در حال حاضر بسیار ارزانتر شده اند و کیفیت های مختلفی از هاردهای SSD به بازار ارایه شده است. اکثر هارد درایوهای SSD که امروزه فروخته می شوند ، ظرفیت بسیار کمتری نسبت به هارد درایوهای معمولی دارند. آنها همچنین دارای تعداد محدودی سیکل برای نوشتن داده ها دارند که ممکن است باعث شود عملکرد آنها با گذشت زمان تخریب شود. خوشبختانه ، هاردهای SSD های جدیدتر قابلیت اطمینان را بهبود بخشیده اند و باید چندین سال طول بکشند تا هرگونه کاهش در عملکرد قابل توجه باشد. با پیشرفت روزافزون تکنولوژی SSD و کاهش قیمت ها ، احتمالاً هارد درایوهای Solid برای بیشتر اهداف جایگزین درایوهای دیسک سخت خواهند شد.

 

 

سرور

مفهوم سرور سخت افزاری

مفهوم سرور سخت افزاری

مفهوم سرور سخت افزاری

در این پست قصد داریم به مفهوم سرور سخت افزاری بپردازیم. یک سرور به کامپیوتری گفته می شود که داده های مورد نیاز را برای کامپیوترهای دیگر فراهم می سازد. سرور می تواند داده ها را در بستر شبکه های LAN و WAN در اختیار سیستم های دیگر قرار دهد.
بسیاری از سرورها مانند وب سرورها ، میل سرورها و فایل سرورها نمونه ای از سرورهایی می باشند که بواسطه  نصب نرم افزاری بخصوص بر روی آنها می توانند سرویس خاصی را در اختیار دیگر سیستم ها قرار دهند. برای مثال یک وب سرور می تواند Apache HTTP یا Microsoft IIS را اجرا کند و سرویس وبی مانند یک وبسایت را ارایه دهد. یک میل سرور برنامه ای مانند Exim یا iMail را اجرا می کند و می تواند سروریسهای SMTP برای ارسال و دریافت ایمیل را ارایه دهد. یک فایل سرور هم بواسطه نرم افزاری خاص یا قابلیت خود سیستم عامل می تواند سرویس اشتراک فایل در شبکه را در اختیار کامپیوترها قرار دهد.
در حالی که نرم افزارهای سروری مختص به نوع خاصی از سرورها می باشند ولی سخت افزارهای سرور انحصار خاصی را ندارند. در واقع کامپیوترهای دسکتاپ می توانند با اضافه کردن نرم افزار سروری به یک سرور تبدیل شوند. برای مثال کامپیوتری که به یک شبکه خانگی متصل شده است می تواند به عنوان فایل سرور یا پرینت سرور و یا هر دو مورد استفاده قرار گیرد.
در حالی که کامپیوترهای معمولی می توانند به عنوان سرور پیکربندی و عمل کنند ولی بسیاری از شرکتها و کسب و کارهای بزرگ از سرورهای سخت افزاری رکمونت (قابل نصب بر روی رک) که برای ارایه سرویسهای سروری طراحی شده اند استفاده می کنند. این سرورها که توسط کمپانی هایی مانند HPE و IBM تولید می شوند و قابلیت بسیار زیادی از قبیل RAID و Hot-Swap را دارند و می توانند سالها بدون یک هیچ وقفه ای سرویس ارایه دهند. در این سرورهای مدرن معمولا تعویض پاور برق و هارددیسک بدون هیچگونه خاموشی انجام می شود. یکی از کلیدی ترین قابلیت های این سرورها امکان مانیتورینگ و مدیریت هوشمند این سرورها از راه دور می باشد.
با توجه به اینکه سرورها می توانند انواع سرویسها را ارایه دهند نیاز به انواع مختلف سخت افزارها و قطعات دارند که می توان گفت انواع پردازنده ها ، رم ها ، هاردها و … برای کاربری های متفاوت تولید شده است.