آیا به حافظه های ECC نیاز دارم یا به حافظه های Non-ECC ؟این سوالی است که اکثر متقضیان خرید رم سرور از خود می پرسند.

از آنجاییکه این سوال کمی تکنیکی می باشد در چند پاراگراف به آموزش اینکه چگونه این حافظه ها کار می کنند می پردازیم.

 

حافظه های ECC

این نوع حافظه ها برای خطایابی و تصحیح داده های درونی طراحی شده اند. این حافظه ها چیپ های بیشتری نسبت به حافظه های Non-ECC دارند. در سیستم های کامپیوتری ای استفاده می شوند که دارای اطلاعات با ارزشی باشند و خرابی داده در آن به دادن بهای گزافی می انجامد. این حافظه ها ، امنیت داده را از اولین بیت خطا یعنی جاییکه یک واحد از اطلاعات بخاطر ایرادهای شبکه های مخابراتی در حین برقراری ارتباط تغییر می کند را تضمین می کند. اگر از سیستم شما برای مثال “1” به عنوان داده فرستاده شود ولی “0” دریافت گردد ، این اولین بیت خطا محسوب می شود.نباید اینگونه رم ها را به اشتباه با حافظه های Buffered یا Registered یکی گرفت. یک حافظه Registered/Buffered می تواند انتقال داده های شما را پایدار نگه دارد ولی اینگونه رم ها در عوض اینکار به صورت خودکار ، خطاهای حافظه را شناسایی و آن را برطرف می سازند. می توان گفت که در سرورها و ایستگاه های کاری ، چنین رم هایی با حافظه هایBuffered/Registered همسان سازی می شوند (اما مستقیما به هم مربوط نمی شوند).

تفاوت حافظه های ECC و Non-ECCRAM-ECC-Registered

 

حافظه های Non-ECC

این حافظه ها بیشتر در سیستم های خانگی استفاده می شود. این حافظه امکان خطایابی و تصحیح خودکار را ندارد اما مزیتی که نسبت به حافظه های ECC دارد این است که دارای 2 درصد افزایش کارایی است و با قیمت مناسب تری تهیه می گردد. خطاها و اشکالات حافظه زمانی به وقوع می پیوندد که سیستم مدت زمان طولانی روشن باشد و داشتن اینگونه رم ها باعث رخداد خطا می شوند که منجر به خاموش کردن سیستم می گردد در حالیکه در حافظه های ECC این اتفاق رخ نمی دهد و سیستم می تواند مدت زمان بیشتری بدون وقفه به کار کردن ادامه دهد.

 

مقایسه بین هر دو نوع حافظه

چه فرقی بین این دو مدل حافظه وجود دارد وقتی که هر دو مدل تمام کارهایی را که یک حافظه باید انجام دهد را انجام می دهند ؟

حافظه های نوع اول بطور خودکار ، خطاهای بوجود آمده از حافظه شما را پیدا و آن را تصحیح می کند. حافظه های نوع دوم این کار را انجام نمی دهند اما سرعت عملکرد بیشتری دارند و کمی هم ارزانتر هستند. در نوع اول پایداری بیشتری وجود دارد و بیشتر در سرورها و ایستگاه های کاری کاربرد دارند یعنی جاییکه از دست دادن اطلاعات ، هزینه زیادی رادر پی خواهد داشت در حالیکه حافظه های Non-ECC در بیشتر سیستم های خانگی کاربرد دارند ، یعنی در جاییکه لازم نیست سیستم مدت زمان زیادی روشن بماند. باید توجه داشت که حافظه های نوع اول را فقط با حافظه های نوع اول مقایسه نمایید.

 

تفاوت حافظه های ECC و Non-ECCRam-ECC-VS-NON-ECC

 

“جدول مقایسه”

حافظه های Non-ECC حافظه های ECC
امکان تصحیح وجود ندارد اما در بعضی مدل ها ایراد یابی می شود. خطایابی و تصحیح خودکار ایرادها
هزینه کمتر هزینه بیشتر
2 درصد کارایی بیشتر 2 درصد کارایی کمتر
مناسب برای سیستم های خانگی مناسب برای سرورها و ایستگاه های کاری